ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – Общината Пюхайоки е отделила 1,5 милиона евро за АЕЦ Ханхикиви

30.01.2015

Общината Пюхайоки, на територията на която ще бъде построена АЕЦ съвместно от Fennovoima и Росатом,взе решение за участие във финансирането на проекта.

Чрез дела на общината в създаваната електроразпределителна компания Hanhikiven Sähkönmyynti Oy местните власти ще отделят 1,54 милиона евро, съобщава Kaleva.

По този начин, размерът на инвестициите на общината ще съответства приблизително 1 MW от инсталираните мощности на централата (1200 MW).

Росатом получава за изграждането на централата от Фонда за национално благосъстояние (ФНБ) 150 милиарда рубли.

Общата стойност за реализиране на проекта възлиза от 6 до 7 милиарда евро, включително с оперативните разходи на компанията Fennovoima, свързани с финансирането на проекта и други.

През декември 2014 година парламентът на Финландия окончателно одобри строителството на АЕЦ «Ханхикиви-1». Договорът за изграждане на АЕЦ между Fennovoima и АО «Русатом Оверсиз» беше подписан през декември 2013 година. «Росатом» влезе в проекта за АЕЦ «Ханхикиви-1», след като изкупи 34% от акциите на финландската Fennovoima.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2015/01/29/54505

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари