ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финансовото споразумение за Hinkley Point между EDF и китайските компании ще бъде подписано до края на март

21.01.2015

Компанията EDF очаква до края на март да бъде подписано инвестиционно споразумение с китайските партньори за изграждане на два нови блока на АЕЦ „Hinkley Point“, пише „Financial Times“.

  

Британският проект ще бъде първият проект извън Китай за корпорацията CGN, отбелязва вестникът.

“По принцип, всички вече са се събрали на масата. Но това са огромни договори, и ние сме длъжни да ги разглеждаме ред по ред”, – цитира вестникът коментара на един от топ-мениджърите на EDF.

Споразумението на правителството на Великобритания за изграждане на два нови блока с реактори EPR (блокове C-1 и C-2) на АЕЦ „Hinkley Point“ беше постигнато през октомври 2013 година.

Предполага се, че строителството ще се извършва от консорциум в състав EDF, китайски компании, групата AREVA и миноритарни акционери, между които е и компанията „Saudi Electric“.

Източник: http://atominfo.ru/newsk/r0097.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари