ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европейският парламент разреши да се въведат санкции по отношение на ядрения отрасъл на РФ

20.01.2015

На 15 януари ЕП прие резолюция, съгласно която ЕС има право да продължи действието на санкциите срещу Русия. Освен това, става въпрос за разширяване на ограниченията върху ядрения отрасъл и за блокиране на финансовите операции на юридически лица от РФ.

 

В текста на документа се твърди за “заплахата” към Украйна и ЕС от страна на Русия, която се придържа към “агресивна и експанзионистична политика”. Решение по санкциите срещу Русия ще бъде взето през март на срещата на върха на Европейския съвет. Твърди се, че РФ не изпълнява в пълен обем минските споразумения.

В резолюцията се казва, че причина за отслабване на съществуващите ограничения и отказване от поредните санкции против Русия може да стане включително и връщането на Крим на Украйна, съобщават «Ведомости».

Напомняме, че за плановете на ЕС да бъдат разширени санкциите върху енергийния сектор на Русия стана известно на 14 януари.

Източник:http://pronedra.ru/atom/2015/01/16/sanktsii-atomnaya-otrasl/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари