ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй“ има нов изпълнителен директор

12.09.2011

Предишният директор Костадин Димитров изкара по-малко от година на поста, след като смени миналия ноември тогавашния шеф на централата Димитър Ангелов, който беше начело на оператора в продължение на година и три месеца.

Смяната е станала по молба на самия Димитров, който се аргументирал със здравословни проблеми, съобщиха в понеделник от “Българския енергиен холдинг“ (БЕХ), собственик на атомната централа. Димитров напуска и Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй“. Новият директор на централата е досегашния заместник изпълнителен директор Александър Николов.

49-годишният нов директор е завършил специалност топло- и ядрена енергетика в Техническия университет в София, започва работата си през 1986 г. в АЕЦ “Козлодуй“ като минава през длъжностите оператор, дежурен инженер на блок, главен технолог на V и VІ енергоблок, шеф на производството и експлоатацията.

В Съвета на директорите на ядрения оператор пък влиза нов член – 61-годишният Митко Янков, който е завършил Московския енергетически институт, специалност инженер – топлофизик “Атомни електростанции и установки”. Неговата кариера също е свързана само с АЕЦ “Козлодуй“, където е директор по безопасност и качество.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание