ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Киев има намерение да денонсира договора с РФ за дострояването на Хмелницката АЕЦ

23.12.2014

Украйна може да денонсира споразумението с Русия за строителството на трети и четвърти енергоблокове на Хмелницката АЕЦ.

 

Това съобщи пред журналисти ръководителят на „Энергоатом“ Юрий Нешадковский по време на френско-украинския Ядрен форум в Киев.

“Вие правилно го нарекохте: денонсиране, доколкото междуправителственото споразумение беше потвърдено със съответен закон в парламента. Това е дълга процедура, на която сега сме в началото на пътя”, – цитира Нешадковский агенция УНИАН.

Споразумението между РФ и Украйна за сътрудничество по строителството на новите трети и четвърти блок на Хмелницката АЕЦ беше подписано в Киев през юни 2010 година. През февруари 2011 година „Энергоатом“ и руската „Атомстройэкспорт“ подписаха договорно споразумение за разработване на технически проект на реакторните установки тип ВВЭР-1000/ В-392 и за доставяне на оборудването за ядрената част на бъдещите енергоблокове.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари