ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ планира до 40% локализация при изграждането на АЕЦ във Виетнам

27.11.2014

„Росатом“ има намерение при строителството на АЕЦ “Нинтхуан” във Виетнам да привлече максимално местни компании, като локализацията може да достигне до 30-40%.

 

Това съобщи в сряда директорът на департамента за международен бизнес на “Росатом” Николай Дроздов по време на форума „Атомекс-Азия“.

Той уточни, че става въпрос за производство на оборудване и строителни дейности.

“Ние активно преговаряме за въвличане на местната промишленост, на първо място строителната индустрия, в нашите проекти. По експертни оценки и в сравнение с нашите проекти в Индия и в Китай, нивото на локализация може да достигне до 30-40%”, – каза той.

Според думите на Дроздов, „Росатом“ е заинтересован в привличането на виетнамски компании, като се спазват сроковете и стандартите за безопасност, ще им бъде осигурена максимална локализация.

“Нашият принципен подход е да не поставяме никакви ограничения за местния бизнес и местната промишленоост. Ние имаме наше оборудване за така нареченият “ядрен остров”, което представлява около 20-25% от стойността на централата, което изцяло се произвежда от нашите предприятия”, – каза Дроздов. Той добави, че всичко това “ще изисква инвестиции и разходи за виетнамските компании, и те трябва да са готови да направят тези инвестиции”.

“Виетнамската промишленост трябва да е технически готова, а виетнамският бизнес трябва да бъде заинтересован от тези проект. Ако тези два въпроса бъдат решени, тогава местните компании ще могат да вземат участие в програмата за изграждане на АЕЦ. Съответно, колкото по-бързо започне работата на площадката, толков по-скоро ние ще можем да включим виетнамските специалисти за участие в проекта”, – поясни Дроздов.

Споразумението за строителството на АЕЦ беше подписано между Русия и Виетнам през октомври 2010 година.

Източник: РИА Новости

Б.Р. Росатом може да подпише първите два договора по строителството на АЕЦ “Нинтхуан-1” във Виетнам през 2015 година.

 

Това съобщи още на журналистите директорът на департамента за международния бизнес Николай Дроздов по време на форума на доставчиците за ядрения отрасъл „Атомекс – Азия“, който се откри на 19 ноември в град Хошимин Виетнам.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари