ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Два фактора – човешка грешка и отказ на системната автоматика оставиха около шест милиона без електричество в САЩ

11.09.2011

Огромно каскадно изключване на електрозахранването (blackout) в САЩ – Южна Калифорния и съседните и райони на Мексико, е била провокирана от електротехник, работещ по далекопровода Аризона – Сан-Диего. За това съобщава аризонската електроразпределителна компания APS.

“Прекъсването на електрозахранването, вероятно е свързано с действията на работник от APS в подстанцията North Gila”, съобщават от компанията.

Обаче, при нормално функциониране на аварийната системна автоматика, блекаута би трябвало да се ограничи до околностите на Юми – Аризона.Разследването на причините за аварията продължава, като се търси отговор на въпроса – “защо това не е станало?”

“На лице са два фактора – човешка грешка и отказ на системната автоматика”, обяснява представителя на APS Дамон Гросс.

Американската компания San Diego Gas and Electric (SDGE) е успяла да възстанови електрозахранването на потребителите в Сан-Диего (южна Калифорния). На сайта на компанията е показано също, че е възстановено захранването на по-голямата част от клиентите.
За 12 часа са отстранени неизправностите предизвикали най-масовото обезточване в този регион на САЩ.
Вследствие на разпадането на регионалната енергосистема, на намиращата се в близост АЕЦ “Сан-Онофре” едновременно автоматично са изключили двата енергоблока.
В същност централата е от три блока, но най-стария, който е въведен в експлоатация на 01.01.1968 година е изключен на 30 ноември 1992 година. Втори и трети блок (PWR с мощност 1172 и 1178 MW) са в работа от 1983 и 1984 година и имат лиценз за експлоатация до 2022 година.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари