ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия публикува подписаните с Иран споразумения за мирния атом

12.11.2014

Руската страна съзнателно публикува подписаните с Иран документи, разширяващи сътрудничеството на страните в областта на мирното използване на ядрената енергия.

 

Заявиха от МВнР на Руската Федерация

“Що се касае до това споразумение…около него има много спекулации, включително и за хода на преговорите.

Вчера, още преди да пристигнем, и днес непосредствено ние се сблъскваме с голям интерес от страна на колегите относно това, какво ние правим с иранците в тази сфера.

Искам да кажа, че не случайно текстовете на подписаните в Москва документи бяха публикувани. Ние се решихме на тази стъпка съзнателно, преднамерено, с пълното съзнание, че е по-добре всички да ги прочетат със собствените си очи, вместо да търсят разни източници или да слушат преразкази”, – заяви за резултатите от преговорите заместник-ръководителят на МВнР на РФ Сергей Рябков.

Ръководителят на руската делегация подчерта, че винаги в такива ситуации, колкото по точно е предаден материала, толкова по-малко са поводите за лъжливи и вредни интерпретации.

Източник: РИА Новости

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари