ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Братислава не е доволна от хода на строителството на 3 и 4 блок на АЕЦ Моховце

07.11.2014

Правителството на Словакия не е доволно от хода на дострояването на трети и четвърти блок на АЕЦ „Моховце”, съобщава venergetike.sk, позовавайки се на министъра на икономиката Павол Павлис.

„Изразявам голяма, голяма неудовлетвореност от начина по който сем реализира строителството”, – заяви министърът след посещението си на площадката на строящите се блокове.

„От днес нататък министерството на икономиката, във връзка с дострояването на трети и четвърти блок на АЕЦ „Моховце”, ще диша всеки ден във врата на италианците. Аз съм упълномощен да направя това изявление във връзка с това, което видях днес”, – добави Павлис.

Блоковете №№3-4 на АЕЦ „Моховце”, който са заложени още в съветски времена с модифицирани реакторни установки, се дострояват от италианската компания „Enel“. Съгласно последната версия на графика, сдаването на трети блок за експлоатация ще стане през третото тримесечие на 2016 година, а на четвърти блок през 2017 година.

Текущата стойност на проекта е 3,8 милиарда евро, обаче компанията „Enel“, изпълнител на строителството, поиска увеличаване на стойността с 800 милиона евро.

Източници: http://atominfo.ru/newsj/q0406.htm и http://volby.webnoviny.sk/ekonomika/clanok/885476-minister-pavlis-je-velmi-nespokojny-s-dostavbou-mochoviec/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари