ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЮАР планира строителството на нови мощности

11.09.2011

ЮАР е единствената държава на африканския континент, развиваща ядрена енергетика.

В края на май тази година министъра на енергетиката Дипуо Петерс заявява, че ЮАР не се отказва от плановете си за значително увеличаване на дела на ядрената енергетика до 2030 година, но ще от1ете опита от аварията на АЕЦ “Фукушима” в Япония.

Според нея, Интегрирания план за развитие на енергоресурсите (IRP) предвижда увеличаване на дела на ядрената енергетика до 22% към 2030 година. “Прехода към по нататъшно развитие на ядрената трябва да започне навреме, за да можем да осигурим новите доставки на електроенергия към 2023 година”, – отбелязва Петерс.

ЮАР трябва да приеме “твърди задължения” за строителството на нови блокове в АЕЦ до 2030 година. Такова изявление направи в началото на месеца в Йоханесбург Каннан Лакриман, изпълнителен директор на подразделението “Eskom” за доставяне на електроенергия към “Eskom Holding SOC Ltd”.

По неговите думи, цитирани от «Bloomberg», ЮАР има планове да увеличи генериращите ядрени мощности с 3,2 GW до 2023-2024 година. Лакриман подчертава също, че решението за строителство на нови блокове трябва вече бъде взето.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари