ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Страната ще пропусне много ползи, ако не подпише споразумение за разширяване на АЕЦ “Пакш”

06.10.2014

В изказване на специално заседание в унгарския парламент, посветено на темата за разширяване на АЕЦ „Пакш“, новият министър на външните работи на Унгария Петер Сийарто заяви, че проектът значително ще подобри енергийната сигурност и конкурентоспособност на Унгария, ще допринесе за икономически ръст и ще помогне за намаляване на цената на електроенергията за промишлени нужди.

 

Сийарто похвали споразуменията, които правителството подписа с Русия, наричайки ги „едни от най-успешните сделки за последните десетилетия“ и заяви, че руският кредит за финансирането на проекта е най-евтиния начин за „продуктивно инвестиране“.

Депутатът Янош Бенчик от управляващата партия ФИДЕС заяви, че осигуряване на електроенергия без ядрена енергия е невъзможно. Но от опозицията социалистите казаха, че споразуменията за АЕЦ „Пакш“ са „основани на много лъжи“.

Депутатът-социалист Берталан Тот застъпи позицията, че модернизацията на АЕЦ-а не е единствения начин за разрешаване на енергийния проблем и добави, че чрез „плана Орбан-Путин“ Унгария ще загуби част от своята независимост.

Източник: http://www.politics.hu/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари