ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАО ОКБ «ГИДРОПРЕСС» участва в тържествените мероприятия за 50-годишнината на НВАЕЦ

28.09.2014

 Специалистите от ОАО ОКБ «ГИДРОПРЕСС» начело с главния конструктор Владимир Пиминов вземат участие в международната научно-техническа конференция “Полувековно осигуряване на безопасността на АЕЦ с ВВЭР в Русия и в чужбина”, провеждаща се във връзка с 50-годишнината от пускането на първи блок на Нововоронежската АЕЦ.

Заместник главния конструктор Иван Василиченко представи на конференцията доклад “Конструкции на активната зона от ВВЭР-1 до АЭС-2006 за НВАЕЦ”.

В своя доклад той разказа историята на създаването на реакторните установки за Нововоронежската АЕЦ и особеностите на конструкциите на активните зони, започвайки от проекта ВВЭР-1 до АЭС-2006. всичките реакторни установки за централата са били разработени от специалистите на ОАО ОКБ «ГИДРОПРЕСС». В доклада нагледно е показана еволюцията в конструкцията на топло-отделящите елементи, горивните касети и активните зони на ВВЭР.

Източник: http://www.gidropress.podolsk.ru/ru/presscenter/news.php?news_cid=61&news_id=490

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари