ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ и Института по ядрени технологии на Тайланд подписаха Меморандум за сътрудничество за мирното използване на ядрената енергия

25.09.2014

На 23 септември 2014 г., в рамките на 58-та генерална конференция на Международната конференция на Международна агенция за атомна енергия (МААЕ) във Виена, между руската държавна корпорация „Росатом“ и Института по ядрени технологии на Тайланд бе подписан Меморандум за сътрудничество в областта на използването на ядрената енергия за мирни цели.

 От руска страна документът бе подписан от заместник директора на „Росатом“ Вячеслав Першуков, а от тайландска от изпълнителния директор на Института по ядрени технологии Сомпорн Чонгкум.

Церемонията по подписването се състоя в присъствие на изпълнителния директор на „Росатом“ Сергей Кириенко.

Меморандумът има за цел да се активира сътрудничеството между Русия и Тайланд в сферата на използване на ядрената енергия за мирни цели, като в документа се съдържат конкретни предложения за организирането и осъществяването на тази задача.

Страните са заинтересовани да си сътрудничат в следните направления: фундаментални и приложни изследвания, радиоизотопи, атомна сигурност, физическа и радиационна защита, услуги в областта на ядрения горивен цикъл, управление на радиоактивни отпадъци, обучение, подготовка и повишаване на квалификацията на административния и научно-техническия персонал.

Тайланд прояви интерес за създаване на съвместна работна група с Русия за определени проекти при реализацията на плановете на страната да създаде ядрена енергетика. Руската страна подчерта, че е готова да окаже пълно съдействие на своите партньори.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари