ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Падат ограниченията за строеж на нови АЕЦ

28.01.2012

 

  Китайското правителство може да премахне ограниченията за построяване на нови атомни електроцентрали. Както съобщават местните медии, властите в страната разглеждат този въпрос.

   Правителството на КНР, пише вестник “Чжунго чженцюан бао”, ще възобнови издаването на разрешения за строеж на АЕЦ, които са получили положителна ОВОС от Министерството за защита на околната среда.

   Китай прекрати издаването на разрешителни за строеж на нови централи до приключване на проверките по отношение на безопасността след аварията на японската АЕЦ “Фукушима-1”.

   Във връзка с острия недостиг на електроенергия в Китай, особено значение се придава на построяването на мрежа от атомни електроцентрали. Действащите сега АЕЦ произвеждат малко над 1% от консумираната електроенергия в страната.

   Повече от 70% от електроенергията се произвежда от ТЕЦ работещи на въглища. Те нанасят значителна вреда на околната среда. Китай е в челото на най-замърсените държави в света и е най-мощният генератор на парникови газове на единица площ.

28.01.2012

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари