ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заводът за ядрено гориво в Украйна не влиза в плановете на Westinghouse

17.09.2014

„Westinghouse Electric“ засега не планира да строи в Украйна завод за производство на горивни касети

 

Това съобщи старши вицепрезидентът на „Westinghouse Electric“ по ядреното гориво Хосе Гутиеррес в кулоарите на 39 Симпозиум на Световната ядрена асоциация (WNA) в Лондон.

Ние знаем, че Украйна е в преговорен процес с “Росатом” за построяване на завод за фабрикация на горивни касети”, – каза Гутиеррес. Обаче информацията за този проект, според думите на представителя на американската компания, “е съвсем противоречива”: от една страна, има заявления за спиране на проекта, от друга за продължаване на реализирането му.

В тази връзка Westinghouse Electric засега “няма формирано мнение” относно строителство на свой завод в Украйна. “Разбира се, ние можем да построим такъв завод, но засега нe се занимаваме с обсъждането на този въпрос”, каза в заключение Гутиеррес.

Източник: http://www.skc.ru/press/news/item/4224392/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари