ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кабинетът обсъжда договора с „Уестингхаус“ за нов блок в Козлодуй?

23.07.2014

Очаква се правителството да обсъди на днешното си заседание договора с американската компания „Уестингхаус“ за изграждане на Седми блок в АЕЦ „Козлодуй“ по нейна технология, научи „Дневник“ от източници от БСП.

 

Точката не е включена в официално разпространения дневен ред за заседанието на Министерския съвет, но е обичайна практика той да се допълва.

Според информацията, която досега е известна, се предвижда „Уестингхаус“ да получи 30% в смесената компания с българското държавно дружество „АЕЦ Козлодуй Нови мощности“.

По информация на „Ройтерс“ стойността на енергоблока с реактор AP-1000 ще е около 5 млрд. долара, но от последни изявления на премиера Орешарски по темата става ясно, че финансовият модел все още не е уточнен.

1100-мегаватовият енергоблок се очаква да заработи през 2024 г.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/kozlodyii-yestinghays-kompaniya-1421987.html#ixzz38FuR8kYm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари