ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ извърши планова инспекция на 4-ти блок на Ровненската АЕЦ

24.07.2014

Представители на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) извършиха планова инспекция на 4-ти блок (ВВЭР-1000) на Ровненската АЕЦ

 

В съответствие със споразумението между Украйна и МААЕ за неразпространение на ядреното оръжие, което е подписано през 1995 година, на РАЕЦ периодично се извършват инспекции на агенцията с цел проверка на използването на ядрените материали за мирни цели.

Инспекторите Хиго Юничи и Гарри Сларк на 19 и 20 юли посетиха четвърти енергоблок, на който завършваше капиталният ремонт. След зареждане на ядреното гориво в активната зона на реактора представителите на МААЕ извършиха физическа инвентаризация на ядрения материал, а именно – провериха ОЯГ в БОК на блока, установиха електронен печат (RFID) на транспортния канал между реактора и БОК.

Също така инспекторите са заменили печатите на системата за наблюдение, която служи за дистанционен контрол от централния офис на МААЕ във Виена.

Според съобщението на началникът на отдела по ядрена безопасност на РАЕЦ Вадим Борис, не е имало забележки от страна на инспекторите.

Всичките дейности по инспекцията са извършени в присъствието на държавния инспектор по ядрена безопасност на РАРЦ Виталий Малютяк.

Източник: Энергоатом

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари