ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом планира да открие в Севастопол център по ядрена медицина

27.07.2014

ДК “Росатом” ще създаде в Севастопол център по ядрена медицина с иновационни технологии за лечение на онкологични заболявания.

 

Това е обсъдено в хода заседанието на колегията по здравеопазване, съобщава телевизионният канал „1-ый Севастопольский“.

“Йонната терапия, която се прилага в центровете по ядрена медицина, позволява да се лекува даже в четвърти стадий рак на белите дробове. Процентът на излекуваните е невероятно висок”, – разказва първият заместник директор на ООО „Объединённая инновационная корпорация“ при ДК „Росатом“ Ростислав Рудашевский.

В разискванията бяха посочени някои усложнения, свързани с особеностите на някои специфични радио- изотопи. Част от тях имат кратък период на активност и трябва да се “подават” непосредствено от циклотрона, генериращ изотопи. За решаване на този проблем ще бъде построен специален радиотехнически комплекс.

Освен това, специалистите от “Росатом” се надяват да се развие и медицинския туризъм в Крим и Севастопол. Те са уверени, че болните от рак ще предпочитат да получат адекватно модерно лечение в Крим, а не да летят до Япония или Австралия.

Източник: AtomInfo.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19