ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Крим ще се развива радонотерапията

10.07.2014

Предприемачи от Уляновска област предлагат да се създадат в Крим СПА-центрове за радонотерапия

 

Такова предложение е направил директорът на уляновския санаториум “Радон” Сергей Панов по време на среща с местни предприемачи в областта на курортологията.

Той е отбелязал, че радонотерапията се проявява като перспективно направление, което ще позволи на Крим да разшири рамките на курортния сезон за сметка на санаториалното лечение.

“Това е много перспективно направление в лечението и профилактиката на множество заболявания. То практически няма противопоказания, но сега в Крим радонотерапията не е развита”, – отбеляза Панов.

Той добави, че специалистите от Уляновск са готови да окажат помощ на предприемачи от Крим, за които тази дейност може да се окаже интересна.

“Ние сме готови да подготвим специален проект, да организираме преустройството на помещенията, да обучим персонала, готови сме да предложим два радонови генератора”, – подчерта той.

Източник: Крыминформ

Б.Р. Радонотерапията масово се практикува в Русия и бившите съветски републики. Това е метод за лечение и профилактика, при който лечебният ефект се получава вследствие на взаимодействието на организма с йонизиращото лъчение. Чрез него се стимулират защитно-възстановителните функции и реактивността на организма. Той оказва противовъзпалително, обезболяващо, епителизиращо, матаболично и антиалергично въздействие на организма.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари