ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – себестойността на електроенергията от АЕЦ е 59,8€/MWh

02.06.2014

 

 

Сметната палата на Франция повиши изчислената себестойност на произвежданата електроенергия от атомните електроцентрали на компанията «Electricite de France»(EDF) на 59,8 €/ MWh от 49,6 €/MWh през периода 2010-2013 година.

Палатата е направила изследването по повод на парламентарно питане.

Себестойността на произвежданата електроенергия е анализирана за период на експлоатация от 40 години, съобщава порталът Nuclear.ru.

Аудиторите са фиксирали ръст на инвестициите за техническо обслужване и ремонт с 18%, което е прибавило към себестойността 5,1€/MWh.В същото време експлоатационните разходи са се увеличили с 11% (2,7€/MWh).

Като причини за увеличението са посочени, в частност, увеличаването на стойността на ядреното гориво (поради завършване на по-евтините договори за доставка на компоненти за ЯГ), а също така и допълнителните разходи за подготовка на персонала във връзка необходимостта от замяна на кадрите, които излизат в пенсия.

Източник: http://www.bellona.ru/news/news_2014/1401368722.17

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари