ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС няма намерение да ограничава инвестициите на Русия в европейската енергетика

29.05.2014

 

ЕК няма намерение да въвежда ограничения против руските инвестиции в европейската енергетика. Това съобщи еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, представяйки новата стратегия на ЕС по сигурността на енергийните доставки.

“Нашият принцип  е ние приветстваме всички инвеститори, които изпълняват европейското законодателство, това се отнася и за руските инвестиции”, - каза той.

“Те трябва да съответстват на всички норми на ЕС по конкуренцията, включително изискванията на Третия енергиен пакет, включително и достъпа на трети компании до енергийната инфраструктура. Освен това, трябва в пълен обем да се спазва европейското законодателство по охраната на околната среда. Тези норми са единни за всички”, - подчерта Йотингер.

“Русия обяви, ще оспорва в Световната търговска организация (СТО) нормите на нашия вътрешен пазар (изискванията на Третия енергиен пакет), и това не право проблема по-прост за решаване”, - добави той.

Източник: http://aftershock-1.livejournal.com/2190037.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари