ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Операторът на канадските АЕЦ подписа меморандум за взаимно разбиране с американската Westinghouse

15.06.2014

 

АЕЦ Дарлингтон

Канадската компания Ontario Power Generation (OPG) и американската компания „Westinghouse“ се договориха за съвместна работа по широк кръг от международни проекти в областта на ядрената енергетика.

OPG чрез своята дъщерна компания Canadian Nuclear Partners (CNP), подписа договор за взаимно разбиране с Westinghouse. Двете компании ще разгледат въпросите за сътрудничеството в сферата за обезпечаване на ремонта, техническото обслужване и други услуги, извеждането от експлоатация на ядрени установки и рехабилитация на териториите, а също така и строителството на нови АЕЦ.

Westinghouse (болшинството от акциите и принадлежат на японската компания Toshiba) оказва инженерингови услуги и управление на проекти, строителство на АЕЦ, фабрикация на ядрено гориво (ЯГ). Последният и проект е за построяване на АЕЦ с реактори от новото поколение AP1000®. От своя страна, основните дейности на OPG са свързани с доставяне на електроенергия в канадската провинция Онтарио. OPG е оператор на 10 енергоблока с реактори Candu на две АЕЦ: Пикеринг и Дарлингтон, които генерират 1/3 от електроенергията в региона.

OPG създаде през 2012 година дъщерната Canadian Nuclear Partners (CNP), с цел да тиражира опитът в експлоатацията и модернизацията на АЕЦ «Пикеринг» и «Дарлингтон», а също и извън провинцията Онтарио. Нейните услуги включват управление, инспекции, развитие, експлоатация, управление на РАО. Първият проект на CNP е ремонт и възобновяване на дейността на АЕЦ «Пойнт-Лепро».

Новото споразумение за сътрудничество предвижда няколко съвместни проекти между Westinghouse и OPG. Сега Westinghouse работи по модернизацията на системите за вентилиране на контейнмънта на АЕЦ “Дарлингтон”.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2014/05/13/48842

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари