ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Половината от общините в 30-километровите зони около АЕЦ нямат планове за евакуация

27.04.2014

 

 

Около половината от общините, разположени в 30-километровите зони на атомните електроцентрали, до сега не разполагат с планове за евакуация в случай на ядрена авария. Според данните на Управлението за ядрен надзор на Япония (NRA), до края на март планове за евакуация са представили само 64 от 135 общини, намиращи се в пределите на 30-километровите зони около АЕЦ.

В шест от 13-те зони, където се намират една или няколко атомни електроцентрали, аварийното планиране не е завършено в нито една от общините, предаде на 19 април телевизия NHK.

Отбелязва се също, че в префектурите Мияги и Фукушима все още голямо количество хора живеят във временни жилища след земетресението и цунами през 2011 година.

Същевременно в префектурите Сидзуока и Ибараки във всяка от 30-километровите зони живеят около милион души, което затруднява избора на обектите, където тези хора биха могли да бъдат евакуирани в случай на авария на атомната електроцентрала.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/91902/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари