ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Путин към лидерите на Европа: ситуацията с дълга на Киев за газ е критична

11.04.2014

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин в писмо до европейските лидери във връзка с проблема за дълга на Украйна за газ е изразил крайна загриженост за ситуацията и е предложил да се вземат екстрени мерки за регулиране на проблема, съобщи за РИА Новости прес-секретарят на ръководителя на руската държава Дмитрий Песков.

“Наистина, по дипломатически канали такова писмо подписано от Путин е било предадено на държавните ръководители от Западна и Източна Европа. Копие от посланието е било изпратено и в Брюксел”, - каза Песков.

“Путин изказва крайна загриженост във връзка с критичната ситуация, която се оформя около украинските задължения, и в тази връзка с доставките на руски газ”, - съобщи той.

Прес-секретарят на президента отговори утвърдително на въпроса дали в документа се съдържат някакви предложения за регулиране на ситуацията. “Да, но засега ние не разкриваме същността им”, - каза той.

“Предложенията са направени в посока да се предприемат екстрени мерки, защото ситуацията не търпи отлагане”, продължи Песков.

Източник: РИА Новости -http://ria.ru/economy/20140410/1003362398.html#ixzz2yUbGnQt2

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари