ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За ръководител на ГИЯРУ е назначен Сергей Божко

11.04.2014

 

 

Министерският съвет на Украйна назначи за ръководител на ГИЯРУ Сергей Божко, съобщи министърът на енергетиката и въгледобива Юрий Продан пред журналисти в Киев в сряда.

Сергей Божко е роден през 1958 година. Завършил е през 1982 година Киевския политехнически институт специалност топлоелектроцентрали.

Работил е като заместник на ръководителя на ГИЯРУ от януари 2005 до април 2011 година, а на различни длъжности в регулаторния орган е от 1993 година. Преди това е работил в киевския Энергопроект, а от 2011 година работи в НАЭК „Энергоатом“.

Както е известно, министерският съвет на Украйна уволни Елена Миколайчук като ръководител на ГИЯРУ, съгласно подадено от нея заявление. Тя възглавяваше ядрения регулатор от 2005 година, като преди това работеше като първи заместник ръководител на ведомството.

Източник: AtomNews

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19