ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ТЕРСО ускорява съоръжаването на допълнителни резервоари

08.04.2014

 

Компанията оператор на авариралата атомна електроцентрала “Фукушима-1” съобщава за плановете си съоръжаване на допълнителни резервоари за съхраняване на радиоактивна вода до края на март следващата година. Сроковете бяха скъсени с една година спрямо първоначалните планове.

Според плановете на ТЕРСО общо вместимостта на резервоарите на площадката трябва да достигне до 800 хиляди тона към 31 март следващата година.

Към момента вместимостта на наличните резервоари на площадката е около 480 хиляди тона, обаче почти 90% от тях са вече запълнени.

TEPCO монтира допълнителните резервоари на южната страна на територията на централата за складиране на растящите обеми от радиоактивно замърсена вода.

От компанията уточняват, че съкращаването на срока е станало възможно благодарение на възможността сега резервоарите да се доставят в сглобен вид по море от мястото на производството.

Източник: fukushima-news.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари