ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – обществената подкрепа за ядрената енергетика през последните 6 месеца е спаднала, но остава висока

06.04.2014

 

 

Нивото на обществената подкрепа за ядрената енергетика в САЩ малко е спаднало: 63% от възрасното население както и досега подкрепя използването на ядрената енергия, а 34% са против.

Такива са резултатите от телефонна анкета, проведена в периода 6-21 февруари от «Bisconti Research Inc.» и «GfK Roper» по поръчка на Института за ядрена енергия (NEI) на САЩ сред 1000 респонденти от различни региони на страната.

По време на аналогично изследване, направено прз септември миналата година, 69% от запитаните са били в полза на ядрената енергетика, а 29% - против. Според резултатите от февруарското допитване през 2013 година 68% от участниците в допитването са подкрепили използването на ядрената енергия, а 29% са били против.

Както още се казва в съобщението на NEI, 70% от участниците в допитването считат действащите в САЩ АЕЦ за “безопасни и защитени”, което е със 7% по-малко, в сравнение с резултатите от септемврийското допитване. 72% от респондентите (срещу 75% през септември) считат, че енергийните компании трябва да се готвят за възможно строителство на нови блокове през близките 10 години; 57% от запитаните не възразяват срещу построяване на нови енергоблокове на площадките на действащите в близост атомни електроцентрали.

Допустимата грешка при направеното изследване на общественото мнение е около 3%.

Източник: http://www.nuclear.ru/news/91178/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари