ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първи блок на АЕЦ “Янцзян” е въведен в промишлена експлоатация

28.03.2014

 

 

Първи енергоблок на АЕЦ “Янцзян” в провинция Гуандун е въведен в промишлена експлоатация. Както съобщават от компанията «China General Nuclear Power Group» (CGN) на 25 март завърши успешно последният етап от програмата за опитно-промишлена експлоатация с продължителност 168 часа. По този начин вече блокът се счита за приет в промишлена експлоатация.

Строителството на първи енергоблок с реактор с вода под налягане (PWR), собствена разработка CPR1000 с електрическа мощност 1080 MW започна през декември 2008 година. Блокът беше въведен в опитно-промишлена експлоатация на 31 декември 2013 година.

На тази площадка ще бъдат построени 6 енергоблока. Общата стойност на проекта възлиза на 73,2 милиарда юана (11,8 милиарда долара). Според информация от компанията оператор «Yangjiang Nuclear Power Co., Ltd.», въвеждането в експлоатация на всичките 6 енергоблока се планира до януари 2019 година. 

Източник: http://www.nuclear.ru/news/90978/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари