ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Строителството на АЕЦ “Аккую” може да започне през април или май 2014 година

26.02.2014

 

Олег Титов - ръководител на представителството на АЕЦ “Аккую” в Москва заяви, че строителството на централата ще започне веднага след одобряване на ОВОС от турското правителство.

 

 

Изказвайки се на среща в Москва, посветена на изграждането на АЕЦ „Аккую”, която беше съвместно организирана от Руско-турската асоциация на бизнесмените и Държавна корпорация „Росатом”, Титов отбеляза, че при реализацията на проекта ще бъдат заети 10-12 хиляди души.

„Можем да предадем 49% от акциите на проекта на турския частен бизнес.Турските компании, които биха искали да се присъединят към проекта, могат да обсъдят с нас тази възможност”, заяви Титов.

Сега единствената компания, готова да вземе участие в проекта е „Атомстройекспорт”, добави Титов. Той покани турски фирми да се присъедният към проекта, като отбеляза, че в рамките на изграждането на АЕЦ-а ще бъдат организирани търгове.

Титов заяви, че държавна корпорация „Росатом” вече е подала заявление за получаване на ОВОС за проекта „Аккую” от турските власти, а също така съобщи, че компанията вече е предприела определени мерки, за да реши идентифицираните по-рано проблеми. „Очакваме доклада с нетърпение”, отбеляза Титов.

Подробности за срещата ще намерите на: http://www.akkunpp.com/v-assotsiatsii-rossijskikh-i-turetskikh-predprinimatelej-sostoyalos-informatsionnoe-soveschanie-po-proektu-aes-akkuyu/update

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19