ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландската компания OUTOKUMPU увеличи дела си в концерна FENNOVOIMA, който планира изграждането на АЕЦ „ПЮХЯЙОКИ”

22.02.2014

 

Въпреки че съдбата на проекта АЕЦ „Пюхяйоки” беше поставяна под съмнение от някои анализатори, от Outokumpu заявиха, че през следващите десет години обемът на инвестициите й в концерна Fennovoima ще достигне около 210 млн. евро. По-рано компанията смяташе да вложи 150-200 млн. евро.

 

 

Заводите на компанията в Торнио са най-големите взети по отделно потребители на електроенергия във Финландия.

„Искаме да получим стабилен, надежден и нисковъглероден източник на енергия по себестойност за нашето производство във Финландия”, отбеляза ръководителят на Outokumpu Мика Сейтовирта в свое изявление в сряда, 19 февруари.

Не е ясно, дали направената от Outokumpu крачка ще убеди останалите компании да останат в проекта. Очаква се, членовете на консорциума да обявят окончателното си решение дали ще участват в проекта, стойността на който е 6 млрд. евро (8 млрд. долара), до края на февруари.

Източник: http://www.reuters.com/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари