ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия и Русия планират да изградят нови блокове в АЕЦ “Куданкулам” и в други райони на страната – съобщи индийското правителство

27.02.2014

 

 „Двете страни – както Индия, така и Русия – подтвърдиха своята обързаност със споразумението, сключено на 5 декември 2008 г., за сътрудничество в областта на строителството на допълнителни енергоблокове в АЕЦ „Куданкулам”, а също така и за изграждането на нови АЕЦ, руско производство, на нови площадки в Индия”, – заяви държавният министър в канцеларията на министър-председателя Манмохан Сингх – В. Нараянасами, в писмен оговор до индийския парламент.

В отговор на друг въпрос Нараянасами съобщи, чe правителството е активизирало контактите с обществеността, за да разсее опасенията, отнасящи се до безопасността на АЕЦ.

Денис Колчинский, главен инженер на проекта от страна на Санкт-Петербургския научно-изследователски и проектно-конструктурски институт, който е проектант на АЕЦ „Куданкулам”, заяви пред информационна агенция IANS, че централата е оборудвана със системи за активна и пасивна защита, които осигуряват двойна защита на АЕЦ. Също така тя е снабдена с такива уникални приспособления, като „уловител за стопилката”, които ос игуряват допълнителна защита.

Източник: http://www.twocircles.net/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари