ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – АЕЦ “Фукушима-1” – ще подменят част от цистерните за радиоактивна вода

22.02.2014

 

 

Операторът на АЕЦ “Фукушима”, японската компания TEPCOсъобщи за намеренията си да подмени голяма част от цистерните за съхраняване на радиоактивно заразена вода. На замяна подлежат 750 цистерни. Стените на новите резервоари ще бъдат заварени, а не с болтови съединения и гумени уплътнения, както това е правено по-рано.

Операциите по подмяната, а също и дейностите по изпомпването на радиоактивната вода са предвидени да започнат през март. За реализирането на тези мероприятия ще бъде необходима една година. Освен необходимостта от очистване на водите, и осигуряване на съхраняването им, един от основните проблеми не централата си остава постоянното изтичане на течности, съдържащи радиоактивни вещества в голяма концентрация.

По-рано от компанията информираха за грешки при измерване на нивото на радиоактивно замърсяване на водите. Причините за грешките са в неизправности в измерителното оборудване породени от високите концентрации на радиоактивни вещества в пробите, като отчетеното ниво на радиоактивните вещества може да е било занижено многократно, уточняват от TEPCO.

Известно е, че компанията планира да привлече кредити в размер на 19,18 милиарда долара за финансиране на ликвидирането на последствията от аварията (ЛПА) и за собствено развитие.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/02/19/fukusima/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари