ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Еколозите от Greenpeace изсипаха тонове въглища пред входа на президентския дворец в Париж

20.02.2014

 

Активисти на Greenpeace организираха “черна” протестна акция пред президентския дворец в Париж. Пред главния вход на зданието те изсипаха няколко тона въглища, а също така разтовариха два контейнера с замърсена с тритий (Т или 3Н)вода (свръхтежка вода).

 

 

Своеобразната акция, която е проведена само няколко часа преди пристигането в Париж на канцлера на ФРГ Ангела Меркел, има за цел да призове европейските лидери да увеличат използването на възобновяемите източници на енергия.

От пресслужбата на Greenpeace декларират: “Лидерите на Франция и Германия трябва да се откажат от енергетиката на миналото, основана на въглищата и ядреното гориво. Те могат и са длъжни да способстват за преминаване на Европа към безопасна енергия”.

Greenpeace поставя пред ЕС амбициозната цел до 2030 година да се достигне 45% от използваната енергия да е от възобновяеми източници. Според организацията, европейските държави се опитват да достигнат тогава до 27% енергия от ВЕИ.

Източник: http://www.ntv.ru/novosti/844248/#ixzz2tlzfi6AP

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари