ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – Министърът на промишлеността и търговията Ян Младек ще подготви план за дострояване на АЕЦ “Темелин” без държавни гаранции

18.02.2014

 

 

На 12 февруари министърът на промишлеността и търговията на Чехия Ян Младек заяви на форум в Жофинския дворец, че е получил задача да направи всичко за строителството на два допълнителни блока в АЕЦ „Темелин”.

Министър-председателят Богуслав Соботка е помолил Младек да състави план за подготовката за разширяване на атомната електроцентрала. През миналата седмица Соботка заяви, че правителството не е готово да предоставя гаранции за цената на електричеството, което ще бъде произвеждано от двата нови блока на АЕЦ.

В сряда (12 февруари) Младек подчерта, че новото правителство поддържа развитието на ядрената енергетика, в това число поради факта, че тя ще позволи да бъдат изпълнени исканията на ЕС, отнасящи се до съкращаване на емисиите от парникови газове в атмосферата.

Младек вярва, че голяма част от жителите на Чехия, а също така и чешките политици поддържат атомната енергетика.

Той добави, че една от причините за нежеланието на правителството да предоставя гаранции за цената на електричеството е горчивият опит с фотоволтаичните централи .

Източник: http://www.praguemonitor.com/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари