ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В САЩ е открита технология за добиване на нефт от отпадъчни найлонови торбички

17.02.2014

 

 Пластмасовите опаковки, които представляват основната част от целия обем на отпадъците, може да се преработват в дизелово гориво, други продукти и в газ. Според твърденията на изобретателите, технологията не е особено енергоемка. Дизеловото гориво, получено по тази технология, може да се смесва с други аналогични горива, произвеждани по традиционните начини.

Освен това, с помощта на тази технология могат бда бъдат получени различни видове машинно масло. Особеността на технологията се заключава в това, че при процеса на пиролиза, на който се подлагат опаковките, не е необходимо голямо количество кислород, а полученото количество гориво е сравнително голямо в сравнение с обема на суровината.

При подобни изследвания, извършвани по-рано, учените са успявали да получат само неочистен нефт. Обаче научният колектив от Иллинойс е успял съществено да подобри технологията. Параметрите на горивото, което се получава при този процес, напълно съответстват на стандарта, действащ в САЩ. Ежегодно в САЩ се изхвърлят над 100 милиона пластмасови опаковки, но само 13% от тях се подлагат на вторична преработка.

Източник: http://diver-sant.ru/science/43032-v-ssha-otkryta-tehnologiya-pozvolyayuschaya-dobyvat-neft-iz-plastika.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари