ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – разломът под АЕЦ “Ои” не е активен

17.02.2014

 

 

Комисията по ядрено регулиране на Япония е стигнала до заключението, че геологичният разлом под АЕЦ “Ои” (наричана понякога Охи) не е активен. Според мнението на експертите, в обозримо бъдеще той неможе да предизвика премествания в земната кора под атомната електроцентрала.

СМИ в Япония напомнят, че АЕЦ “Ои” беше първата от седемте атомни електроцентрали, в които се извършват проверки на мерките за безопасност от Комисията по ядрено регулиране. Проверката е започнала във връзка с искането на оператора на централата за възобновяване на работата и. Известно е, че всички АЕЦ в Япония бяха спрени след мартенското земетресение и цунами през 2011 година.

След това започна тотална ревизия на условията за дислоциране и работата на японските АЕЦ. Така, през май миналата година комисията стигна до извода, че в разлома под втори блок на АЕЦ “Цуруга” в префектурата Фукуи има потенциална възможност да има премествания.

Източник: Байкал24

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари