ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експерти на ЕК започнаха проверка на руско-унгарското споразумение за разширяването на АЕЦ “Пакш”

13.02.2014

 

Експерти на Европейската комисия започнаха проверка на руско-унгарското споразумение за разширението на АЕЦ „Пакш”, в съответствие с правилата на Европейския съюз за държавните поръчки, съобщи за информационната агенция MTI официалният представител на Европейската комисия по вътрешния пазар и услугите Шантал Хюз.

През януари Сабина Бергер, официален представител на еврокомисаря по енергетика, заяви, че Унгария е изпълнила задълженията си, като е представила за разглеждане проекта на споразумение за разширението на АЕЦ „Пакш”.

В четвъртък (6 февруари) законодателите на Унгария одобриха руско-унгарското споразумение за предоставяне на страната на кредит в размер на 10 милиарда евро за разширението на АЕЦ „Пакш”.

Източник: http://www.xpatloop.com/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари