ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом – Заместник генералният директор по международните дейности Николай Спасский – преговорите за нови енергоблокове на АЕЦ “Бушер” са в работен стадий.

09.02.2014

 

 Първият блок на централата беше предаден на Иран за гаранционна експлоатация през септември 2013 година. Спасский обясни, че именно след този „важен етап” е станало възможно да бъдат обсъдени бъдещите стадии на сътрудничество.

По думите му, „Росатом” в момента има „формализирани задължения” за изграждането на 23 ядрени енергоблока извън пределите на Руската федерация.

Спасский се намира във Виена за редовните „разширени консултации” с ръководството на Международната агенция за атомна енергия. В сряда той се срещна с генералния директор на агенцията Юкия Амано и повечето от неговите заместници. „Много полезен и съдържателен ра зговор”, заяви заместник-генералният директор на „Росатом”.

В рамките на срещата беше подписано споразумение между „Росатом” и Международната агенция за атомна енергия за продължаване с още една година на съвместния проект за преподготовка на медицински физици от страните от бившата СССР, съобщи Спаский.

Източник: http://www.ria.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари