ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Надзорният орган на Южна Корея одобри пускането на пети блок на АЕЦ “Ханул” – технически подробности

08.02.2014

 

 

Комисията по ядрена и физическа безопасност на Южна Корея (NSSC) одобри пускането на пети блок на АЕЦ “Ханул”, който беше спрян под действието на аварийната защита (АЗ) на 29 януари. Причина за спирането е станал пробив в две от 73-те платки за управление, контролиращи поотделно работата на всеки от органите за регулиране на системата за управление и защита (СУЗ), предаде на 6 февруари агенция «Yonhap» позовавайки се на официалното заключение на NSSC.

Според заключението на експертите, платките са били повредени вследствие на възпламеняване на лаковото покритие в което е имало горими компоненти, попаднали там по време на нанасянето му. Останалите платки не са изследвани. В резултат на проверката надзорният орган е стигнал до извода, че пети блок може да бъде рестартиран след замяната на излезлите от строя платки и извършване на съответните изпитания на системите за управление на ОР СУЗ.

От компанията оператор «Korea Hydro & Nuclear Power Co.» съобщават, за извеждане на блока на номинална мощност ще са необходими минимум две денонощия.

На площадката на АЕЦ “Ханул” (бившата АЕЦ “Улчин”) се експлоатират 6 енергоблока с електрическа мощност по 1000 MW и реактори PWR.

Източник: Power Generation Nuclear

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари