ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse Electric спира работа по малките и средни реактори

09.02.2014

 

Westinghouse Electric спира работа по малките и средни реактори

 

 Според думите на изпълнителния директор на Westinghouse Electric Дани Родерик, корпорацията „преразпределя“ персонала си, зает с разаботката на малки и средни реактори в рамките на проекта за реактор АР-1000®. Преустановяването на работата е свързано не с технологични или други проблеми – става въпрос за липса на търсене.

Експертите отбелязват, че причина за решението е възможно да се търси и в критиките към проекта от страна на Министерството на енергетиката на САЩ, което отказа да финансира съвместния проект на Westinghouse Electric и Ameren Missouri. Предвиждаше се да бъде създаден реактор с мощност от 225 мегавата. От едно от изявленията на Министерството на енергетиката обаче стана ясно, че проектът губи от един от основните си конкуренти.

През ноември 2012 година проектът за реактор на компанията Babcock & Wilcox, с мощност 180 мегавата, получи държавно финансиране от 101 милиона долара. През 2013 година решение за отпускане на субсидия в размер на до 226 млн. долара за срок от пет години, получи проектът NuScale Power, на Fluor и Rolls-Royce, който предвиждаше създаване на реактор с мощност от 45 мегавата.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари