ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехите протестират против строителството на австрийски вятърен парк

10.02.2014

 

 

Недоволството на гражданите на Чешката Република е предизвикано от плановете на австрийския кантон Долна Австрия да построи в граничния с ЧР район вятърен парк „Windpark Nord“.

“Този проект значително ще повлияе на околната среда в близост до чешко-австрийският национален парк Подий. Ако той бъде реализиран над горските масиви ще стърчат 31 ветрогенератора с височина до 200 метра всеки, което никак не се харесва на чехите”, - пише вестник „Lidove noviny“.

Кметът на селището Вранов заяви пред агенция CTK, че той има намерение “да окаже максимален натиск върху австрийските власти и да не допусне строителството на вятърните генератори”, - добавя вестникът”

Изданието напомня, че навремето австрийските граждани активно са протестирали срещу строителството и експлоатацията на АЕЦ “Темелин”, като работата е стигнала до блокада на чешко-австрийската граница.

“Ако проектът за вятърния парк бъде все пак утвърден, тогава ще видим дали чешката съпротива ще доведе го блокада на австрийската граница, както това стана по време на протестите срещу АЕЦ “Темелин”, - пише вестникът. ”

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари