ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Смоленска АЕЦ – внедрява се система за сеизмична защита на реакторите

08.02.2014

 

 

През тази година на първи и трети блок на Смоленската АЕЦ (САЕЦ) с реактори РБМК-1000 в рамките на повишаване на безопасността се планира да бъдат внедрени системи за сеизмична защита на реакторите, съобщават от САЕЦ. На втори блок такава система е монтирана през декември 2013 година.

Проектът РБМК-1000 е разработен през 70-те години на миналия век и не предвижда наличието на система за сеизмична защита поясняват от централата.

Обаче според резултатите от анализа на въздействията на анормалните природни явления върху безопасността на руските АЕЦ, който беше направен след аварията на АЕц “Фукушима-1”, беше взето решение за оборудване на САЕЦ със система за мониторинг и сигнализация при сеизмични въздействия.

Втори енергоблок беше първият сред блоковете с РБМК, на който е монтирана система за сеизмична защита. В тестов режим тя ще се експлоатира до следващия планово-предупредителен ремонт (ППР) на блока. В този период ще бъдат отчетени несъвършенствата и ще бъдат изработени препоръки за използването и в бъдеще.

Източник: Nuclear.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари