ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – МААЕ проверява извънредно всички АЕЦ на страната

31.01.2014

 

Проверката е през тази седмица. Тя е предизвикана от заплахите за превземане на атомни електроцентрали.

 

 

Експертите от международната агенция по атомна енергия (МААЕ) през седмицата ще направи извънредни проверки на обектите от ядрената енергетика на Украйна във връзка с появилите се съобщения за заплаха от завземането им от участници в протестните акции, съобщи в понеделник, 27 януари, министърът на енергетиката и въгледобива Едуард Ставицкий.

В края на миналата седмица в СМИ се появиха информации за заплаха от завземане от протестиращите на Ровненската АЕЦ. По решение на министъра на енергетиката всички АЕЦ в страната на специален режим на охрана.

“Ние вече получаваме въпроси от страна на МААЕ, на които отговаряме, и очакваме техни специалисти през седмицата. Ние имаме постоянен режим на проверки, но сега при това напрежение, което е в обществото, и при тези прояви на екстремизъм, действително, ситуацията е много сложна”, - казва Едуард Ставицкий.

Читать полностью:  http://news.tut.by/world/384202.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари