ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Евентуално строителството на 7-ми Блок на АЕЦ „Козлодуй” ще започне през 2016 година.

20.01.2014

 

 

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на подписването на споразумения за безвъзмездна помощ по Международен фонд „Козлодуй“ за финансиране на три високоприоритетни проекта, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По Блок 7 на площадката на АЕЦ „Козлодуй” в момента се водят преговори, тъй като Министерски съвет даде мандат на Български енергиен холдинг (БЕХ).

Нужно е определено време, за да се изготви акционерно споразумение, след това да се случи контракт. Това отнема време, може би ще ни трябват приблизително, около шест месеца, ако ни устройват параметрите, за да се сключи това споразумение.

Желанието и от страна, на БЕХ и от страна на „Уестингхаус”, е при всички документи, когато са изяснени и, когато имаме и съгласието на Европейската комисия (ЕК), евентуално да започнем строителството през 2016 г.”, заяви още министър Драгомир Стойнев.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2014/01/17/1872174/dragomir-stoynev-eventualno-stroitelstvoto-na-7-mi-blok-na-aets-kozloduy-shte-zapochne-prez-2016-godina.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари