ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse не вярва в отменянето на конкурса за Темелин

20.01.2014

 

Компанията „Westinghouse“ не допуска, че конкурса за строителството на трети и четвърти блок на АЕЦ  “Темелин” ще бъде отменен.

 

 Това съобщава CTK, като се позовава на вице-президента на „Westinghouse“ Майк Кирст. Той добави, че чешката енергийна компания CEZ е получила от „Westinghouse“ цялата необходима информация както от икономически, така и от технически характер. Никаква друга информация не е искана.

“Днес никой не знае, как ще изглеждат цените на електроенергията по време на въвеждане на новите блокове в експлоатация. Това, което знаем сега колко ще струва на CEZ дострояването на АЕЦ “Темелин”, - заяви Крист.

“Когато започваше конкурса, не съществуваше още никакъв contract for difference. В този случай, ако на CEZ или на правителството на ЧР за contract for difference бъде необходимо разрешение от Европейската комисия (ЕК), тога ние вярваме, че те ще получат съответната подкрепа”, - отбеляза Крист.

По-рано чешкото списание „Ekonom“ позовавайки се на осведомени източници съобщи, че конкурсът ще бъде прекратен през март или април тази година без да бъде определен победител.

Причината е, че новата правителствена коалиция няма намерение да даде на генериращата компания CEZ гаранции за възстановяване на инвестициите в проекта, които ще възлязат на 200 до 300 милиарда чешки крони (7 до 10 милиарда евро).

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари