ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2015 година Русия ще започне строителството на нова иранска АЕЦ

14.01.2014

 

През 2015 година в Бушер ще стартира строителството на нова атомна електроцентрала, заяви ръководителят на Организацията по ядрена енергия Али Акбар Салехи. Той уточни, че дейностите по построяване на новите ядрени мощности ще продължат около 8 години.

По-рано ръководителят на организацията информира, че общата електрическа мощност на централата, строителството на която ще бъде изпълнено от руската страна, ще бъде 5 GW. Договорът между РФ и Иран за построяване на първата АЕЦ беше подписан през 1992 година.

Физическият пуск на централата започна през август 2010 година в присъствието на експерти на МААЕ. По-рано от Организацията по ядрена енергия на Иран имаше съобщения за планове за построяване на още три енергоблока. Явно апетитът идва с яденето.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/01/10/aes-iran/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари