ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – AP1000®– монтираха куполите на първите 2 ядрени острова

10.01.2014

В специално прессъобщене на Westinghouse се говори за успешно извършен монтаж на купола върху ядрения остров на строящите се първи блокове на АЕЦ Sanmen и АЕЦ Haiyang по проекта AP1000® в Китай.

 

 

Westinghouse Electric Company, чрез екипа на консорциума – CB&I и China’s State Nuclear Power Technology Corporation, успешно монтираха купола върху корпуса на ядрения остров на първи енергоблок с AP1000® на АЕЦ “Санмен” на 23 ноември 2013 година.

 

 

За по-малко от 2 часа, куполът на зданието на реактора беше успешно монтиран на първи енергоблок в АЕЦ “Haiyang” по проекта на Westinghouse Electric Company – AP1000® на 15 декември 2013 година.

 

Предлагам ви някой технически подробности. Всеки от куполите заедно с такелажа тежи около 800 тона (масата на самите куполи заедно с другите елементи на металната конструкция на модулите е била около 780 тона), като поставянето на местата им (без другите технологични операции) е извършвано за по-малко от 2 часа на всеки блок.

За управление на операциите при изпълнението на проекта (JPMO) е сформирана група експерти от Westinghouse, CB & I и SNPTC.

 

Останалата част от прессъобщението на Westinghouseможете да прочетете на:http://us.vocuspr.com/Newsroom/Query.aspx?SiteName=Westinghouse&Entity=PRAsset&SF_PRAsset_PRAssetID_EQ=106214&XSL=PressRelease&Cache=True

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари