ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ПОСРЕЩНА 555 ГОСТИ В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

09.11.2013

Днес, 9 ноември, атомната електроцентрала отвори врати за външни посетители. С работата на най-голямата електропроизводствена мощност в България се запознаха 555 души. Най-младият от тях бе Борис Янкулов на 5 месеца от гр. София, а най-възрастният – Пенко Беглекчиев на 84 г. от гр. Априлци. Посетителите, проявили интерес към АЕЦ, бяха, както винаги, от цялата страна – от Кърджали, Русе, Габрово, Враца, Монтана, София, Шумен, Пловдив, Карлово, Пирдоп, Попово, Лом, Стамболийски и много други населени места. Инициативата и тази година привлече много деца и младежи – те бяха над една трета от гостите в Деня на отворени врати.

 

 

В програмата на проявата бяха включени посещения на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 и 6 блок, където експерти от атомната централа представиха технологията за електропроизводство от ядрена енергия. През целия ден желаещите можеха да наблюдават измерване на радиационния гама-фон в реално време с мобилната лаборатория на атомната централа. Като най-атрактивни за посетителите се откроиха демонстрациите с противопожарна техника, осъществени пред Информационния център на централата от специалисти от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – АЕЦ “Козлодуй”. Гостите в Деня на отворени врати получиха и различни информационни материали за ядрената енергетика и за дейността на атомната електроцентрала.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=306&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари