ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Преговорите между Иран и “Шесторката” продължават

16.10.2013

 

 

Днес продължават преговорите между “Шесторката” международни посредници и Иран в Женева. Страните обсъждат техническите аспекти на плана представен по-рано от ръководителят на иранската делегация –  министърът на външните работи Зариф.

Сега срещата продължава на ниво политически ръководители. Върховният представител на ЕС Катрин Ащън няма да участва във втория кръг на преговорите, днес.

Имаше съобщение, че ръководителят на МВнР на Иран ще напусне срещата след първата сесия, но източник от делегацията съобщи, че министърът е решил да остане до края на срещата.

“Планът се състой от три етапа. Крайната цел е: първо – Западът трябва да признае правото на Иран да обогатява уран, второ – Иран трябва да разполага с ядрени технологии за мирни цели, трето – санкциите срещу Иран трябва да бъдат премахнати. Обемите на обогатявания уран и до какво ниво той може да бъде обогатяван – подлежат на обсъждане”, – съобщава за “Интерфакс” ирански източник позовавайки се на заместник-ръководителя на МВнР на Иран Аббас Арагчи.

След първия ден на преговорите двете страни отбелязват позитивната атмосфера, и са настроени за конструктивното им развитие.

Източник: http://iran.ru/news/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари