ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – ново земетресение в зоната на АЕЦ “Фукушима-1”

20.09.2013

 

В префектурата Фукушима (Япония), в района на авариралата АЕЦ “Фукушима-1” вечерта на 19 септември (сутринта на 20 по местно време) е било регистрирано земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер.

Геоложката служба на САЩ уточни, че епицентърът е на 177 километра от столицата на Япония Токио. Компанията-оператор на централата TEPCO информира, че няма никакви допълнителни разрушения, няма повишаване на радиационния фон, няма и жертви и пострадали.

В началото на месеца в този район също беше регистрирано земетресение с магнитуд 6,3. Епицентърът се е намирал в акваторията на Тихия океан, на около 600 километра от Токио и на около 400 километра от бреговата линия. Не имало последствия за АЕЦ.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2013/09/19/fukusima-1-zemletryasenie/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари